Stel je voor dat negatieve kernovertuigingen als een doolhof zijn, vol met kronkelende paden en doodlopende wegen. Dit doolhof vertegenwoordigt de belemmerende gedachten en overtuigingen die ons gevangen houden en het moeilijk maken om vooruit te komen.

 

EMDR is als een ervaren gids die ons door het doolhof leidt, met een kaart en een kompas in de hand. Samen verkennen we de kronkelige paden en zoeken we naar de uitgang die leidt naar bevrijding en emotioneel welzijn.

 

Terwijl we ons richten op de negatieve kernovertuigingen en de bijbehorende herinneringen, beweegt de gids zijn vinger langs de kaart, wijzend op de juiste richting. Deze beweging stimuleert ons brein om nieuwe paden te creëren, verbindingen te herstellen en alternatieve overtuigingen te ontwikkelen.

 

Terwijl we de gids volgen, merken we dat de paden in het doolhof beginnen te veranderen. Dode eindes verdwijnen en nieuwe, heldere doorgangen openen zich voor ons. We voelen een gevoel van richting en vooruitgang, terwijl we steeds dichter bij de uitgang komen.

 

Met elke sessie van EMDR werken we samen met de gids om het doolhof te ontrafelen en nieuwe wegen te verkennen. We voelen ons geleidelijk bevrijd van de belemmeringen die ons gevangen hielden en ontdekken nieuwe perspectieven en mogelijkheden.

 

De gids, oftewel de EMDR-therapeut, is onze partner op deze avontuurlijke reis door het doolhof. Ze zijn bekend met de obstakels en uitdagingen die we tegenkomen en bieden begeleiding en ondersteuning om ons veilig naar de uitgang te leiden. Samen creëren we een pad van zelfontdekking, heling en groei.

 

Dus, als je jezelf gevangen voelt in het doolhof van negatieve kernovertuigingen, nodig ik je uit om contact met mij op te nemen. Als jouw ervaren gids sta ik klaar om je door het doolhof te leiden, zodat je de weg naar bevrijding en emotioneel welzijn kunt vinden.

 

Ja, ik neem contact op.